Sofia Backlund

Glamourens baksida
Att hästlivet är långt ifrån glitter och glamour vet alla riktiga hästmänniskor och ibland undrar man faktiskt om man är mer knäpp än vanligt. Igår klädde vi på lilla ponnyn, drog ner henne på kungsnäs trots att tempen låg ner mot -20 och det mesta på transporten kändes stelfruset. Idag körde vi ett stenhårt trimpass ute på lägdan i regnet som gjorde oss dygnsura och genomfrusna. Men så är det just det som är charmen med denna sport också! Det är i sommar när det är 30 grader varmt och vi är nöjda över fina tävlingsresultat dessa dagar är värda varenda sekund av slit och kyla. Det är detta som är nyckeln till framgång när säsongen väl drar igång! 

I går gjorde vi årets sista träning hos Catta och vi kan citera henne att det är tur att det är slut på detta år så nästa år bara kan börja bättre! Riktigt så illa var det väl inte men generellt i hela gruppen var det långt i från den vanliga  nivån på ridningen. Men så är det såna dagarn också och precis som vi kunde konstatera så är det inte alls så konstigt nu efter vila och uppehåll. Queenie var lite halvstretig och ville helst springa fort ifrån allt tråkigt markarbete medans hon glatt fick hoppa några språng på slutet. Signe red halvbra och jag höll för ovanlighetens skull inte med om att det var så illa som hon själv tyckte men visst var det inte så bra som vanligt. 

Så därför blev det idag hårdtrimning här hemma på lägdan och det var verkligen motsatsen från igår, hade Catta sett dom hade hon blivit stolt i dag! Ungen red riktigt bra och ponnyn såg ännu finare ut, go go go! Visst lite ringrostig är dom, det tar en liten stund innan hon går med på allt men idag släppte hon väldigt snabbt och med de så hittar Signe igen knapparna. Nu fortsätter vi i detta spår in i nästa år och mot en träningshelg med Leif hall träning nästa helg.