Sofia Backlund

För idag är jag en lycklig förskollärare

Det var otroligt länge sen nu men idag kröp behovet av att skriva några rader fram. 

Idag på min examensdag, för idag tar jag faktiskt min förskollärarexamen! 

Jag minns den där eftermiddagen i hallen på jobbet med chefen sittande på en bänk och en kollega bredvid. I full gång med övertalning om att jag skulle söka,för det skulle ju bli så bra. Bättre sent än aldrig skickades ansökan in där sista kvällen av ansökningstiden. Långt ifrån säker på vad jag egentligen ville så ansökan till fyra olika utbildningar gick iväg.

Jag minns den där soliga, jättevarma julidagen uppe på hippologum i Umeå. Där alla andra sökta program var antagna men förskollärarprogrammet hade bara en 4:e reservplats. Där och då blev allt så klart på något vis, skulle jag väl plugga så var det till förskollärare och inget annat.

Platsen blev min bara någon vecka senare och 1:a september 2014 drog resan igång. Resan som varit lång och innehållsrik. Jag har fått med mig en stor kunskapsryggsäck in i detta yrke, jag har fått kämpa med vetenskapligt skrivande, referensteknik och vetenskapsteorier. Men fått med mig mycket medvetenhet och ståndpunkter i olika ämnen. Kanske inte bara utvecklats till förskollärare utan även utvecklats som människa. Jag malde 3 år av denna utbildning samtidigt som jobb och ponnyuppdrag och med tusental av visa ord till trots så var det inte förrän jag själv kom till insikt som jag tänkte om. Kanske lite försent och med rätt mycket av energin förbrukad men med en väldigt nyttig lärdom  som erfarenhet. Det går att jobba hela dagar, spendera kvällarna i stallet eller på klubben och sedan plugga halva natten, det funkar ett tag men i slutänden kostar det på livets standard. När verkligheten blev som den blev är jag ändå glad att denna termin är gjord nu efter höstens andningshål. 

I veckan har C-uppsatsen opponerats, bearbetats och rättats men nu så väntar examenshögtiden i GA kyrkan och ingen är lyckligare än jag! Ikväll firar vi med närmaste familjen i morgon med en del av vännerna. De som följt mig på denna resa från start till mål! Vill även rikta ett tack till Kovlands förskolor som även de  i 3,5år peppat och stöttat mig med alltid samma positiva hejarop! Nu kommer jag tillbaka på heltid för att härja med er! 

Tack och bock!